Consells per afaitar-se

Consells per afaitar-se

Si fas servir maquinetes d’un sol ús, assegura’t que tinguin fulles dobles o triples. Són més eficaces i aconsegueixen un afaitat més net que amb una sola fulla. O també opta per la màquina d’afaitar elèctrica si no necessites retallar massa.

Abans de començar, l’aigua tèbia suavitza la pell i els pèls, i torna la teva barba més dòcil per a l’afaitat. D’aquesta manera ens desfem de la brutícia i els bacteris que puguis tenir a la superfície en cas que et tallis de manera accidental. Per això, un bon moment per afaitar-se és en sortir de la dutxa.

Si vas a utilitzar una maquineta d’afaitar o la navalla, aplica el sabó o la crema d’afaitar mentre la teva cara estigui humida. El contacte de l’aigua amb el sabó lubricarà la teva maquineta i aconseguirà que llisqui més suaument per la superfície.

Deixa actuar la crema una mica, un parell de minuts, abans de començar a afaitar-te. Això suavitzarà més la teva pell i simplificarà l’afaitat.

Anar a contrapèl (afaitar en direcció contraria a la que creix el pèl) produeix un afaitat al ras, però també més irritació i talls.

Si vas a afaitar una barba crescuda, estalvia’t treball retallant-la de manera efectiva amb una màquina per retallar barba.

No oblidis tirar de la pell per aconseguir un afaitat més curt, i submergir la maquineta d’afaitar en aigua tèbia sovint perquè es desembussi i agafi temperatura.

Neteja’t bé amb aigua en acabar.Millor si fas servir aigua freda per suavitzar la cara i reduir el sagnat en cas que aparegui algun petit tall. Asseca’t en acabar amb tocs suaus de tovallola i no et freguis, ja que això pot irritar la teva pell acabada d’afaitar.

Abans d’acabar, usa una quantitat generosa d’humectant, i si pot ser lliure de perfums i d’altres irritants potencials, sobretot si pateixes sequedat a la cara. N’hi ha de diversos tipus i per a diferents classes de pells, però es recomana que continguin actius hidratants i calmants, com l’àloe vera o la vitamina E.

No és senzill escollir entre escuma i gel. Si tens molt pèl, el gel d’afaitar és la millor opció: lubrica i estova el pèl, i fa que sigui més fàcil retirar-lo. Les escumes són més útils en cas que et deixis créixer una mica la barba, i molt més efectives si fas servir una navalla.

En el cas que utilitzis una màquina elèctrica, assegura’t que t’has assecat molt bé.Si fas servir una màquina elèctrica, usa abans d’afaitar-te una loció específica. Si uses capsals per rotació, mou-la sense pressionar massa amb moviments circulars petits. Aprofita que la màquina està freda al començament per dedicar-te a les zones més sensibles i evitaràs irritacions.

Visita els articles recomanats de la nostra tenda online