INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES

INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES

Introducció

L’al·lèrgia tipus III o hipersensibilitat alimentària està causada per una estimulació contínua del sistema immunitari i una reacció inflamatòria sostinguda per la ingesta repetida i contínua dels aliments. S’estima que el 40% de la població pateix d’aquest tipus d’al·lèrgies.
La permeabilitat intestinal és el fenomen pel qual la paret intestinal actua comobarrera selectiva, permetent el pas de nutrients i bloquejant el de substàncies potencialmente nocives. En situacions d’estrès, infeccions o presa dedeterminados medicaments, es pot produir una alteració d’aquesta permeabilitat, per la qual cosa es podrien absorbir substàncies que en condicions normals no seríanabsorbidas. El sistema immunològic identifica aquestes substàncies com a antígens yreacciona formant anticossos IgG contra elles. Això provoca el desenvolupament decomplejos immunes que nien en diferents teixits, òrgans o en el sistema vascularproduciendo reaccions inflamatòries.
Aquest tipus d’al·lèrgies triguen a manifestar-de 8 a 72 hores després d’haver menjat el aliment i es caracteritza per processos inflamatoris que es poden convertir encrónicos. Aquesta cronicitat condueix a lesions i inflamacions en certs teixits i a laaparición de malalties inflamatòries, autoimmunes i fenòmens d’al·lèrgies ehipersensibilidad.
Aquesta prova consisteix en una anàlisi de sang que identifica els anticossos IgG que es sintetitzen després del consum d’un aliment per al qual la persona és intolerant. S’analitzen aliments i ingredients mitjançant un mètode de immuno-assaig.
Hi ha diversos panells diferents depenent del nombre d’aliments analitzats: 50, 100, 200 i 300.

El pacient rep el seu “Perfil Immunològic” i un programa de nutrició personalitzat, amb documentació detallada dels resultats trobats: els seus paràmetres individuals i un manual del pacient amb tota la informació necessària.
El tractament consisteix a implementar la dieta inmunocompatible: programa denutrición personalitzat d’eliminació i rotació d’aliments basada en els resultats del test.
Eliminar de la dieta els aliments als quals s’és hipersensible alleujarà el sistema immune, i així les malalties cròniques milloraran significativament o fins i tot desapareixeran completament. En alguns casos, els beneficis poden percebre des del tercer dia.

Ejemplo del Test 50 Alimentos
Proteínas Huevos
Leche de vaca
Cereales Arroz, Avena, Centeno,
Gluten, Maíz, Trigo,
Trigo duro
Carnes Cordero, Cerdo, Pollo,Ternera
Verduras y hortalizas
Apio, Brócoli, Repollo, Patata
Pepino, Pimientos (rojo, verde
y amarillo), Puerro, Tomate,
Zanahoria
Marisco Mezcla de mariscos:
gambas, langostinos,
cangrejo, langosta y mejillón

Legumbres
Mezcla de legumbres:
guisantes, lentejas, judías
Pescado Mezcla de pescado blanco:
abadejo,bacalao, gallo, lenguado
Frutas: Fresa, Grosella negra, Naranja, Manzana,
Mezcla de melones (melón, sandía), Naranja y Limón
Frutos secos Almendra, Anacardo, Cacahuete,
Nuez, Nuez de Brasil
Otros Champiñon, Té, Soja, Levadura,
Jenjibre, Cacao, Ajo, Aceitunas