Jornada sense tabac

Jornada sense tabac

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial contra el Tabac i el nostre país segueix sent un dels primers de la llista entre els països en què més es fuma en l’àmbit europeu.

Així i tot, l’Eurobaròmetre indica que el 59% dels espanyols fumadors ha intentat deixar de fumar, encara que en molts casos sense gaire èxit. I és que deixar aquest mal hàbit no és fàcil i menys si no comptes amb l’ajuda de professionals de la salut. Els farmacèutics poden ser molt bons aliats ja que compten amb formació específica i serveis de cessació tabàquica en els quals mantenen un seguiment continuat del pacient.
El primer pas per aconseguir-ho és estar convençut d’això i a partir d’aquí seguir les recomanacions que més s’ajusten al perfil de cada pacient. Les farmàcies que ofereixen aquest servei el primer que fan és un perfil de la persona que vol deixar de fumar abans d’establir el millor mètode per posar-se en marxa.
Consells d’hàbits saludables, recomanacions per a la vida diària i / o tractament farmacològic constituiran el següent pas per començar a establir metes a curt, mitjà i llarg termini. Aquestes informacions, en moltes ocasions, són el resultat de la col·laboració entre el metge i el farmacèutic per establir les pautes que cada pacient requereix.

Una de les grans avantatges que aporta la farmàcia a l’hora de deixar de fumar és el seguiment farmacoterapèutic que fan de les persones que decideixen abandonar l’hàbit. D’aquesta manera estan pendents dels possibles efectes que pugui tenir la cessació tabàquica, -tant psicològics: principalment canvis bruscs d’humor, com físics: augment de pes, per exemple- i prendre mesures al respecte. Aquest servei sumat al temps que li poden dedicar a l’oficina de farmàcia estan molt ben valorats pels pacients que estan