MMM

MMM

El Mes de Mesura de Maig és una iniciativa coordinada per la International Society of Hypertension (ISH) que compta amb el suport de la World Hypertension League (WHL).

Aquesta iniciativa sorgeix del World Hypertension Day, una campanya que la WHL va llançar l’any 2005 a fi d’augmentar el grau de consciència respecte de la pressió arterial a nivell mundial.

El MMM li va donar més abast a la seva predecessora i la va convertir en una campanya de mesurament sincronitzada mundial, la primera edició va tenir lloc el maig de 2017. Més de 100 països van participar en la campanya inaugural, en la qual se’ls va prendre la pressió a més d’1,2 milions de persones, una xifra mai abans assolida en cap iniciativa pública de mesurament de la pressió arterial a nivell mundial. L’anàlisi de les dades recopilades en aquesta campanya de mesurament massiva ens permetrà reunir proves amb base científica a fi d’influir en les polítiques sanitàries relatives al mesurament de la pressió arterial.

Neil Poulter, president de la ISH (20162018), explica com va sorgir el MMM.

Vam asseure bases sòlides per a la campanya MMM18 per seguir recollint fruits.

Declaracions del president de la ISH, Neil Poulter: “La pressió arterial alta constitueix el factor de risc individual més significatiu que contribueix a la mortalitat mundial i la càrrega de morbiditat mundial, i el mes de Mesura de Maig ja va començar a assentar bases sòlides per augmentar de forma significativa el grau d’entesa públic.

Gràcies als nostres generosos col·laboradors i un equip de voluntaris fora de sèrie, per a la campanya de maig de 2017, vam poder instal·lar centres de mesurament en una gran varietat de llocs a tot el món: des carpes a municipis, des de pobles aïllats al centre d’algunes de les ciutats més grans. L’objectiu era mesurar la pressió arterial de la major quantitat de gent possible que no s’hagués pres la pressió durant, almenys, un any abans de participar.

I vam aconseguir molt més que això: els voluntaris van veure casos de gent de seixanta anys o més que mai s’havia pres la pressió a la vida. I, a tota la gent que vam determinar que era hipertensa, se’ls va donar les mateixes recomanacions clares, sense importar en quina part del món fora.

És increïble tot el que vam aconseguir, i és la nostra comesa superar-nos en la campanya MMM18 “.