Rosacea

Rosacea

Què és la rosàcia?

La rosàcia es defineix com una malaltia inflamatòria i crònica de la pell de la cara.

Hi ha quatre tipus de rosàcia, però els signes i símptomes típics comuns en tots ells són els següents:

Tendència a posar-se vermell o envermellir amb facilitat

grans a la cara

Pell seca, tirant o amb picor

Sensació de cremor o picor a la cara

Envermelliment o engrossiment de la pell de les galtes, el nas, la barbeta o el front

Petits vasos sanguinis visibles a la cara

Ulls plorosos, injectats de sang o irritats o inflor de les parpelles

Quins són els factors desencadenants més freqüents?

Exposició solar: Sol ser el desencadenant facial més freqüent.

Temperatura i condicions climàtiques: Seure al costat del foc de la xemeneia o gaudir d’un bany calent sona molt bé, però els entorns massa calents poden augmentar el flux sanguini i, en conseqüència, el rubor facial.

Alimentació: Determinats aliments poden desencadenar brots d’envermelliment facial, els més destacats són: Menjars picants, menjars calents pesades, productes lactis com el iogurt i la xocolata, certs sucs de cítrics, aliments amb un alt contingut en histamina, com els formatges, la albergínia, els espinacs, el vinagre i la salsa de soja, begudes

La creença que l’envermelliment facial està causat pel consum excessiu d’alcohol és falsa, encara que les begudes alcohòliques i calents poden desencadenar aquest trastorn.

Productes cosmètics: les pells propenses a la rosàcia solen ser sensibles, de manera que es recomana l’ús limitat de productes que continguin alcohol o perfums. Així mateix, es recomana evitar l’ús de bases de maquillatge denses que requereixin fregar la pell enèrgicament per retirar-les.

Exercici físic: tot i que sabem que l’exercici físic és essencial per portar una vida saludable, l’exercici intens pot produir un sobreescalfament, que pot donar lloc a un brot.

Factors emocionals: el simple fet d’haver de bregar amb els signes visibles de l’envermelliment facial pot augmentar el rubor.

Trastorns mèdics: la menopausa, la tos crònica i la hipertensió poden desencadenar l’envermelliment facial.

tractament

Les cures dermo-cosmètics són útils per a totes les formes cutànies de rosàcia i cuperosi: aquests han de ser hidratants, calmants, no oclusius, per pell sensible i idealment, han de comptar amb propietats vasculoprotectoras.

Veure els articles recomanats a la tenda online